Masterclass 2024

Inmiddels niet meer uit ons programma weg te denken is ons Masterclass programma.
De Masterclass is een speciaal voorjaarsprogramma geschikt voor de meer ervaren zeiler met minimaal CWO 1 niveau en het liefst ook in bezit van het Vaarbewijs (1) en Marifoon certificaat.
De Masterclass staat garant voor veel zeilen, theorie op hoog niveau en uiteraard veel FUN. Aanmelding en geheel vrijblijvend meer informatie opvragen kan via info@demarage.nl.

Lees verder!

Vaarbewijs of Marifoon certificaat halen

De winterperiode en het vroege voorjaar, als de weersomstandigheden minder aantrekkelijk zijn om te gaan zeilen, is met uitstek een goede periode om uw vaarbewijs te halen of marifoon certificaat. Tot op heden is 100% van onze cursisten geslaagd voor het examen, waar we uiteraard bijzonder trots op zijn. De minimum leeftijd voor het verkrijgen van een vaarbewijs is 18 jaar. Jonger dan 18 jaar? Dan mag u al wel  het vaarbewijsexamen doen.

Lees verder!

Noordzee zeiltocht

Geregeld organiseren we uitdagende en ontspannende Noordzee zeiltochten met de Mariflex Challenge, zie voor meer informatie over dit mooie volledig uitgeruste Oceaan race zeiljacht op onze website bij Oceaan zeilen. Deze zeiltochten kunnen bijvoorbeeld naar België, Engeland of naar het Noorden gaan, waarbij zoveel als mogelijk rekening gehouden wordt met de wensen van de deelnemers als wel uiteraard het weer en de wind. Aan deze zeiltochten kan iedereen deelnemen, met of zonder zeilervaring.

Lees verder!

(Trans) Atlantische Zeezeiltocht 2023/2024

Ben jij een avontuurlijke en ervaren zeezeiler die altijd al heeft gedroomd van een zee zeiltocht over de Atlantische Oceaan? Dan is dit jouw kans om deze droom werkelijkheid te laten worden! Stap aan boord van ons zeiljacht de MariFlex Challenge (67 ft Challenge jacht) en bereid je voor op een epische reis vol uitdagingen en mooie ervaringen.
Heb je interesse om deel te nemen of wil je geheel vrijblijvend meer informatie stuur ons dan even een mailtje via info@demarage.nl en vraag naar de verdere voorwaarden.

Lees verder!

Zeilreis naar Isle of Wight UK

Ook dit jaar verzorgen we weer een onvergetelijke zeilreis met de Mariflex Challenge, 67 ft. Zie voor meer informatie over dit grandioze Oceaan jacht op onze website.
De tocht die we dit jaar organiseren gaat naar één van de mooiste zeilgebieden van de wereld. Wight is een eiland voor de kust van Zuid-Engeland, dat bekend staat om de mooie natuur, de imposante kusten, de vele bezienswaardigheden en de authentieke plaatsen. Natuurlijk wordt ook Cowes bezocht, het zeilparadijs van Engeland en volgens sommigen van de wereld. Totale reisduur 3 weken. De tocht start is op 8 juli tot 30 juli 2023. Desgewenst kan er aan een gedeelte van de tocht worden deelgenomen, maar minimale deelname duur is 7 dagen. Heb je interesse om deel te nemen of wil je geheel vrijblijvend meer informatie stuur ons dan even een mailtje (info@demarage.nl) en vraag naar de verdere voorwaarden.

Lees verder!

Dagcursus Meteorologie voor Watersporters (maar landrotten zijn ook welkom!)

Demarage Zeil Centrum is er trots op de perfecte cursus te hebben gevonden bij Rob Groenland, werkzaam als meteoloog bij het gerenommeerde weerinstituut KNMI. Deze cursus leert je een routeplanning te maken “van Vlissingen naar Las Palmas” aan de hand van de actuele weersituatie. Meld je nu aan voor de cursusdag op zaterdag 18 maart van 09:30-16:00 uur te Dinteloord. De meteo-cursus vindt plaats bij Brasserie Overstag voor €135,- per persoon. Dit is inclusief koffie/thee, lunch en cursusmateriaal. Wacht niet te lang, want het aantal plekken is beperkt! Heb je interesse in deelname stuur ons dan even een mailtje, info@demarage.nl.

Lees verder!

Masterclass 2023

In het vroege voorjaar starten we voor de echte fanatieke zeilers weer een Masterclass. Er zullen een aantal meerdaagse trainingstochten worden georganiseerd. De Masterclass is een speciaal voorjaarsprogramma geschikt voor de beginnende en ervaren zeiler. Er wordt o.a. uitgebreid ingegaan op de techniek van de zeiltrim, wedstrijd-tactiek, routening, nachtzeilen en het managen van de diverse taken aan boord. De Masterclass staat garant voor veel zeilen, theorie op hoog niveau en uiteraard veel FUN. Na de Masterclass is het mogelijk om eventueel deel te nemen aan zeilwedstrijden die gepland worden.

Lees verder!

Ons Protocol in de strijd tegen COVID-19

Het spreiden van de gasten gedurende het bezoek is een uitgangspunt. Het minimaliseren van het contact tussen cursisten op de zeilschool en medewerkers zoals instructeurs is zoveel als mogelijk gewenst. Echter, met een aantal aanpassingen is het een en ander wel tot uitvoer te brengen voor een zeilschool gericht op volwassenen.

Lees verder!

Meerdaagse (zee)zeiltrainingen

Er zijn momenteel 2 meerdaagse (zee)zeiltrainingen gepland van 7 dagen.  
– zaterdag 28 augustus tot en met vrijdag 3 september 2021 en
– zaterdag 11 september tot en met vrijdag 17 september 2021. 
Tijdens deze trainingen wordt je in de gelegenheid gesteld om je verder te bekwamen in de vele facetten van het (zee)zeilen.

Lees verder!

Praktijkcursus Marifoon

In het najaar van 2020 organiseren we weer en praktijkcursus gebruik Marifoon aan boord van de Mariflex Challenge, zie voor meer informatie over dit unieke zeiljacht op onze website. Tijdens deze 2 daagse cursus vaart u van Dinteloord naar Rotterdam en weer terug. Uitgebreid wordt met u doorgenomen welke Marifoon handelingen er verricht moeten worden en kunt u oefenen met het gebruik van de marifoon en de wijze van communiceren door daadwerkelijk bruggen, sluizen en blokkanalen op te roepen.

Lees verder!