Best wel lastig, het vinden van een goede meteo-cursus waarbij je de dingen leert die er echt toe doen.
Daarom is Demarage Zeil Centrum er trots op de perfecte cursus te hebben gevonden bij Rob Groenland, werkzaam als meteoloog bij het gerenommeerde weerinstituut KNMI. Deze cursus leert je een routeplanning te maken “van Vlissingen naar Las Palmas” aan de hand van de actuele weersituatie. Meld je nu aan voor de cursusdag op zaterdag 18 maart van 09:30-16:00 uur te Dinteloord. De meteo-cursus vindt plaats bij Brasserie Overstag voor €135,- per persoon. Dit is inclusief koffie/thee, lunch en cursusmateriaal. Wacht niet te lang, want het aantal plekken is beperkt!

In de ochtend start Rob met de basis van weerkunde waaronder algemene circulatie, hoe hoge- en lagedrukgebieden ontstaan, hoe je de wind kunt afleiden uit een weerkaart en – erg belangrijk – hoe je fronten herkent zodat je je als zeiler tijdig kunt voorbereiden. De middag wordt gebruikt om kleinschalige meteorologische effecten, wolkenstraten, land- en zeewind in kaart te brengen. Al deze kennis gebruik je om aan het einde van de dag zelfstandig een routeplanning van Vlissingen naar Las Palmas te maken met behulp van ondersteunend materiaal, zoals (Bracknell) weerkaarten, GRIB files, en gedetailleerde wind-, weer- en golfinformatie.

Over Rob Groeneveld

Rob studeerde meteorologie en fysische oceanografie aan de Universiteit Utrecht. Deze praktisch ingestelde meteoroloog en natuurkundige heeft een analytische en probleemoplossende instelling die hij graag inzet voor onderwijs en communicatie. Centraal in zijn loopbaan staan het onderzoeken van klimaat en (operationele) meteorologie en het opzetten van nieuw les- en trainingsmateriaal. Zijn passie voor het weer zet hij in door als docent op te treden voor allerlei opleidingsinstituten buiten het KNMI, zoals Demarage Zeil Centrum.

“Ik werd oprecht blij toen Demarage mij benaderde voor een meteocursus. Als er één branche is waarvoor kennis van het weer onmisbaar is, dan is het wel de zeilbranche en de maritieme vaart. Ik wil graag helpen de kennis over het weer onder (zee) zeilers te vergroten, want nog te vaak worden zeilers overvallen door veranderend weer, met alle gevolgen van dien. Zeker met de toename van extreem weer door klimaatverandering, waarvoor het KNMI al geruime tijd waarschuwt, is het van groot belang je te bekwamen in meteo,” benadrukt Rob.

Heb je interesse in deelname stuur ons dan even een mailtje.
Prijs:           €135 pp (inclusief koffie/thee, lunch en cursusmateriaal)
Niveau:      alle niveaus
Locatie:      Brasserie Overstag, Sasdijk 2Y, 4671 RN Dinteloord
Datum:       zaterdag 18 maart van 09:30 – 16:00 uur