Het spreiden van de gasten gedurende het bezoek is een uitgangspunt. Het minimaliseren van het contact tussen cursisten op de zeilschool en medewerkers zoals instructeurs is in de basis niet wenselijk. Echter, met een aantal aanpassingen is de 1,5 meter norm wel tot uitvoer te brengen voor een zeilschool gericht op volwassenen.

Uitgangspunten  
Onderstaande uitgangspunten zijn de basis voor Social Distancing binnen recreatie- en watersportbedrijven:
• Veilige omgeving voor alle medewerkers en gasten.
• Het bieden van een gezond recreatief verblijf
• Naleven van de 1,5 meter maatregel -> aan de hand van de aangepaste maatregelen
• Er is géén sprake van rechtstreeks fysiek contact tussen gast en medewerker, behalve wanneer dit vanuit veiligheid strikt noodzakelijk is (redding uitvoeren)
• Aanvullende hygiëne maatregelen

Binnenvertrek: groepsverblijf en eetgelegenheid
• Op basis van de 1,5 meter richtlijnen en oppervlakte wordt een maximum aantal personen bepaald dat toegestaan is per ruimte.
• Maaltijden worden in kleine groepen aan de cursisten/gasten geserveerd.
• Alle cursisten/gasten worden meerdere keren gewezen op de aanwijzing voor handen wassen en hand hygiëne. In ieder geval voor elke maaltijd en regelmatig tussendoor wordt hierop toegezien door de medewerkers en instructeurs.

Professionele keuken
• Voor de medewerkers in de keuken worden maatregelen genomen ter bescherming van de hygiëne:
het dragen van handschoenen en verscherpte handhygiëne vooraf en achteraf.
• Voor algemene voedselveiligheidsmaatregelen voldoet het bedrijf aan hygiënecodes en HACCP.

Slaapgelegenheid  
• Houd 1,5 meter afstand, ook in de gemeenschappelijke ruimten en de slaapgelegenheid.
• Meerdaagse cursussen met verblijf in een éénpersoonskamer of twee personen uit hetzelfde gezin op één kamer zijn mogelijk
• Op dit moment wordt geen volledige bezetting toegelaten in de slaapgelegenheid.
• De indeling van de bedden heeft 1,5 meter afstand
• Stapelbedden (normaliter 2 slaapplaatsen) worden ingezet als enkele slaapplaats.
• Voor de ingang van gemeenschappelijke ruimten plaatsen we ontsmettende handgel. De cursisten en medewerkers maken hier voor binnenkomst gebruik van.
• Voor de hygiëne in slaapgelegenheden hanteert het bedrijf de Hygiënerichtlijn voor kampeergelegenheden, jachthavens en groepsaccommodaties van het RIVM/LCHV (Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid)

Sanitaire voorzieningen  
• De sanitaire voorzieningen worden vaker en met extra hygiëne maatregelen schoongemaakt.
• Voor de hygiëne bij sanitaire voorzieningen hanteert het bedrijf de Hygiënerichtlijn voor kampeergelegenheden, jachthavens en groepsaccommodaties van het RIVM/LCHV

Instructie van zeilcursussen 
• De zeilschool gaat in de beginfase alleen open voor individuele zeillessen (2 en 3 personen) zonder verblijf en voor kleine groepen (maximaal 6 a 7)met verblijf. Wanneer de groepsbepalingen ruimer worden schalen we dit op naar groepen (6 -15 personen) en vervolgens naar grotere groepen (15+ personen)
• Een cursus, les of training kan alleen op vooraf geboekte starttijden starten.
• Aankomst op de zeilschool vindt niet eerder plaats dan 15 minuten voor de gereserveerde starttijd en cursisten vertrekken direct na afloop van de cursus weer naar huis.
• Maximaal 2 a 3 cursisten in één boot in de beginfase
• Er zijn geen toeschouwers of bezoekers toegestaan voor, tijdens of na de cursus.
• Na afloop van de cursus is er desinfecterende handgel beschikbaar.

Regels voor de cursisten 
1. Houd 1,5 meter afstand.
2. Aankomst op de zeilschool vindt niet eerder plaats dan 15 minuten voor aanvangstijd en cursisten gaan direct naar huis nadat de instructie is voltooid. Ga na de zeilcursus direct naar huis.
3. Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°).
4. Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
5. Schud geen handen.
6. Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.