Zeilles voor volwassenen

Op 18 maart 2017 organiseren we een praktische Meteo cursus. Samen met Meteoroloog Henk Huizinga gaat u de meteo in de praktijk toetsen aan boord van de MariFlex Challenge. Er zal ook gewerkt worden met andere weerkaarten dan Bracknell en de meteorologische principes achter windberekeningen zullen worden behandeld met behulp van de Windcalculator. We kijken ook naar de verschillen in kaartprojectie en isobarenafstand. Welke effecten verstoren de wind? (buien, zeewind, orografie)

Het gebruik van Gribfiles is niet meer weg te denken in de dagelijkse praktijk. Gekeken wordt naar de diverse gribfile-viewers en hun toepassingen. Maar ook de beperkingen van Gribfiles komen uitgebreid aan de orde. Het klakkeloos gebruiken van deze windinformatie kan voor grote teleurstellingen zorgen door beperkingen van model-berekeningen en het effect van interpolatie. Henk zal op deze dag alle vragen op zo’n praktisch mogelijke manier beantwoorden.

Uiteraard wordt u ontvangen met een heerlijke koffietafel en onderbreken we de cursus voor een zalige lunch. Om ervoor te zorgen dat u over de basiskennis van de Meteorologie kunt beschikken krijgt u voor deze praktische cursus wat huiswerk op. Aan deze dag kunt u deelnemen voor de aantrekkelijk prijs van € 195,- waarbij koffietafel, lunch, en deelname inclusief zijn. Hiernaast wordt voor het cursusboek van Henk Huizinga een bijdrage van € 25,- gevraagd. Wilt u deelnemen aan deze cursus meldt u dan aan via info@demarage.nl. Er kan een beperkt aantal cursisten deelnemen. Mochten er echter genoeg geïnteresseerden zijn zullen we een tweede praktijk dag organiseren.

Meteo voor zeezeilers
EHBO cursus
Zeezeilen