Reisverslagen algemeen demarage

Klant:
Fam. Dekker

Datum:
10-10-2010


Ervaringen van de familie Dekker

Misschien vreemd, maar mijn man en ik hadden al min of meer besloten een zeiljacht(je) te gaan kopen nog voor we de eerste zeilles achter de rug hadden (nu had mijn man vroeger wel eens wat gezeild met vrienden en ik heb in een grijs verleden gesurfd, niet helemaal hetzelfde, maar toch). Na onze eerste les met Jasper in het voorjaar van 2007 wisten we het gelukkig zeker: dit wordt het helemaal; we gaan verder met het zoeken naar een geschikte boot voor ons en onze beide kinderen (toen 7 en 9) en natuurlijk voor ons budget.
De manier van lesgeven door Demarage is heel eigen, heel ontspannen en heel duidelijk (veel herhalen, maar niet vervelend). Ik hoor het nog zeggen: aan de wind, voor de wind etc. (met nadruk opaan en voor).
Ook heel prettig was het feit dat we ruim voor de eerste lesdag een heel aantal theorievragen voorgeschoteld kregen, een soort huiswerk zeg maar, zodat we niet helemaal blanco naar de lesboot zouden komen.
Ook bij de aankoop van onze boot in oktober 2007 hebben we een aantal keer contact gehad met Jasper en heeft hij ons van adviezen voorzien.
Voorjaar 2008 hadden we dan voor het eerst een les gepland op onze eigen boot; het was werkelijk schitterend weer en dat beloofde veel goeds. Nadat we net de haven uit waren en het Volkerrak op waren rook ik toch wel iets vreemds in de kajuit: de motor was oververhit geraakt en het alarm was vreemd genoeg niet afgegaan – de motor hield er dus direct mee op. Paniek bij mij, maar niet bij Jasper, die direct een ander jacht toeriep met de vraag of zij ons op sleeptouw wilden nemen terug naar de haven. Hebben we dat ook weer geleerd, maar van een verdere zeilles is die middag helaas niets gekomen. Hoewel Jasper er toch ook zijn middag (of althans een gedeelte daarvan) mee kwijt was heeft hij afgesproken dat wij die zeilles zouden inhalen als de motor gerepareerd zou zijn zonder extra kosten! Of de motor nog te repareren was wisten we toen nog niet,maar dat bleek achteraf gelukkig mee te vallen.
De les is ingehaald en ook in 2009 heb ik nog een les bij Demarage gehad.
Het prettige van de lessen met Jasper is dat hij kijkt naar wat jij zelf nodig hebt, waar heb jij moeite mee (ik zelf nogal met schuin gaan, wat toch onoverkomelijk is op een zeilboot), waar jij zelf nog wat extra aandacht aan zou willen geven etc. Kortom, persoonlijke aandacht !
Leren zeilen is bij Demarage Zeil Centrum is niet in één woord te vatten: het is leuk, duidelijk, doelgericht, gezellig, persoonlijk, met liefde voor het zeilen enz. enz. Een aanrader voor iedereen die wil leren zeilen of het zeilen nog wat beter onder de knie wil krijgen.

 

Familie A.K. Dekker.