Zeilreisverslagen CWO zeillessen demarage

CWO Zeillessen

Tja, daar sta je dan op zaterdagochtend om negen uur op een plek die Dintelsas heet. Het begin van onze kennismakingsles met Jasper die op 5 juni zal leiden met het halen van ons CWO 1 en 2. Gelukkig heeft Jasper prima koffie en lekkere cake dus al snel alsnog echt wakker geworden. Helaas zullen onze lessen zich kenmerken door slecht en soms heel slecht weer. Ik geloof dat wij op onze tweede les welgeteld 5 minuten géén regen hebben gehad. Gelukkig was onze examendag er eentje met een oogstrelende blauwe lucht dus dat maakte veel goed. Dat wij het zelfs met slecht weer leuk vonden, ligt natuurlijk aan onze positieve inslag maar ook aan de manier waarop Jasper ons zijn kennis bij wist te brengen.
De belangrijkste les die wij hebben geleerd was niet over de techniek maar over de mentaliteit: “houdt de rust in de boot!“. Terwijl ik of mijn vriendin op het voordek met zweetdruppels op ons voorhoofd een andere boot of de walkant heel snel zag naderen, nam Jasper nog even de tijd om te vragen wat we aan het doen waren in plaats van hard te schreeuwen dat we achteruit moesten slaan of zoiets. Er bleek nog genoeg tijd de fouten te corrigeren. Deze manier van zeilen werkt erg goed uit op je relatie wat wij ondervonden toen wij met ons tweeën voor proef een weekend in Zeeland zeilend doorbrachten. Wij hebben veel fouten gemaakt, maar altijd tijd gehad deze te corrigeren op een manier waarop wij elkaar achteraf ook nog steeds aardig vonden.
Kortom, niet alleen veel geleerd over de techniek van zeilen en manoeuvreren, maar vooral heel veel over hoe je rustig, veilig en gezellig ergens komt. De lessen met Jasper waren heerlijk ontspannend (het kan echt) en de soep bij de lunch fenomenaal. Dank, Ronald en Anja