Zeilreisverslagen bedrijfszeilen demarage

Bedrijfszeildag Club Oils and Fats

Op zaterdag 4 september j.l. hebben wij 50 gasten van de Club Oils and Fats uit Rotterdam verwelkomd. We hadden geen betere vaardag kunnen uitkiezen: was het voorgaande dagen alleen maar regen en harde wind wat de klok sloeg, op deze dag scheen er een uitbundig zonnetje !
Op het zonovergoten terras van borrelend eetcafé Overstag op jachthaven Waterkant, werden de gasten door Demarage Zeil Centrum welkom geheten met koffie en gebak. Na de gebruikelijke begroetingen, opende de voorzitter de heer van de Pas, deze zeildag feestelijk waarna de inwendige mens werd versterkt tijdens een uitgebreide lunch. Gedurende de lunch werd de indeling van de schepen kenbaar gemaakt welke geheel was afgestemd op de wensen van de gasten.
Demarage Zeil Centrum had voor deze dag een achttal zeiljachten, een motorjacht en een motorsloep ter beschikking zodat wij aan ieders wens konden voldoen. Rond één uur werd er ingescheept. Het motorjacht en de sloep gingen het wonderschone riviertje de Dintel op waar men kon genieten van het mooie landschap onder het genot van een hapje en een drankje.
De zeilschepen vertrokken via de Mandersluis naar het Volkerrak alwaar de zeilen werden gehesen. Hoewel er niet veel wind stond, konden de gasten kennismaken maken met alle beginselen van de zeilsport dan wel hun al bestaande kennis en vaardigheden uitbreiden. En aangezien Demarage Zeil Centrum een zeilschool is, maakten wij ook van deze gelegenheid gebruik om de gasten desgewenst licht nautisch onderricht te geven. Het spreekt voor zich dat alle opvarenden mee konden doen bij het verrichten van de verschillende manoeuvres zoals het sturen en het bedienen van de zeilen.
Al snel ging het de meeste bijzonder goed af en konden onze gasten zelf overstag gaan, afvallen en oploeven en koers houden. De temperatuur liep op naar boven de twintig graden en maakten het geheel een bijzonder geslaagd zeilevenement.
Rond vijf uur koerste de vloot weer richting Mandersluis om hierna af te meren in de haven, maar niet eerder dan na het passeren van de welkomsdouche uitgevoerd door de havenmeester de heer van Engelen die met de gepavoiseerde blus/sleepboot de Carolien, de gasten weer welkom terug heette.
Na het afmeren werd deze vaardag afgesloten met een grandioze barbecue op het gezellige terras van het borrelend eetcafé Overstag .
Op basis van de reactie van de deelnemers en instructeurs, gaat ook dit teamevent als “zeker voor herhaling vatbaar” de boeken in: graag tot volgend jaar!!